Haargroei na chemo: 1,5 jaar

Joehoe! En weer een mijlpaaltje. 1,5 jaar een krullenbol. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Uiteraard post ik dit artikel weer veel te laat, maar jongens de foto’s zijn wel weer op tijd gemaakt. Dus zo lopen we toch nog op schema.

Ik ben blij. Weer oprecht blij met mijn haar en kapsel. Mijn kleding staan weer zoals ik wil en ik kan al mijn oorbellen weer dragen. Ik ben weer een meisje, YES! Ja ik weet het. Allemaal complete onzin die alleen maar tussen mijn oren zit. Want als ik foto’s terug kijk staat kort haar ook helemaal prima. Maar het voelt niet “mij”.

En ik heb de afspraak met mezelf gebroken. Niet meer verven was de deal. Mission failed. Lotte wilde weer highlights. En als heuse youtube kapper draai ik mijn hand daar niet voor om. Filmpje kijken en kliederen maar. Geen garanties tot succes overigens. Mijn mannen thuis knip ik ook zelf. Meestal gaat het goed, maar soms tja, is het handig als het winter is.

De highlights dus. Die kwamen niet alleen in Lotte’s haar. Lotte vond eigenlijk wel dat ze mijn haar weleens aan mocht pakken na haar grenzeloze vertrouwen in mijn kapperskwaliteiten. Dus daar gingen we dan. En ik moet zeggen, best goed gelukt. Mijn kapster denkt daar anders over. Die vond het wel vermakelijk, dat wel.

En toen was daar het moment. Het moment om definitief afscheid nemen van de bever. Toedels! Nog even een laatste fotootje, in de doos en weg ermee. Niet helemaal weg natuurlijk. Hij mag een andere hoofd warm gaan houden.

Ik doneer hem aan de haarstichting. Zo komt hij terecht bij iemand die om welke reden dan ook zijn/haar haar verliest, maar geen pruik kan betalen. De keren dat ik hem heb gedragen zijn op 1 hand te tellen. En om een praktisch nieuwe pruik weg te gooien is doodzonde natuurlijk! Al kan ik begrijpen dat het ook als afsluiting kan voelen. Mijn bever gaat gewoon naar een nieuw koppie. Een koppie dat waarschijnlijk nooit had gehoopt er een nodig te hebben, maar die blij is dat het er is.

Liefs, Sanne

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *