Haargroei na chemo: 1 jaar!

haargroei na chemo

Een jaar! Alweer (meer dan) een jaar geleden kreeg ik mijn laatste shot chemo. 24 april 2019 was het zover. Nog een laatste keer naar de dagbehandeling oncologie. Om vervolgens als de sodemieter naar buiten te rennen en te vieren dat het klaar was. Bizar dat dit alweer een jaar terug is.

En in een jaar tijd is er veel verandert. Een van de grootste veranderingen is mijn haar (gelukkig!). Waar ik vorig jaar nog maar een paar sprietjes op mijn hoofd had staan, mag ik het inmiddels een heus “niet meer zo pittig kort kapsel” noemen.

Na de vorige update is het echt enorm hard gegroeid! Nu werkt de coronacrisis daar ook goed aan mee. Want vanaf 11 februari heb ik, net als vele anderen met mij, geen kapper meer gezien. Zie hier de huidige stand van zaken:

haargroei na chemo

En eigenlijk was het wel goed dat de kapper dicht was. Het was net de fase dat het echt over mijn oren begon te groeien en ik daardoor dagelijks te maken had met vleugels/glijbanen/halfpipes. Net hoe je het wilt noemen (de vergelijking met inspector gadget is ook al voorbij gekomen). Mijn vleugels waren lekker eigenwijs en bleven dus vooral niet achter mijn oren zitten. Naar de kapper rennen voor hulp ging dus niet. Er zat maar 1 ding op. Wachten. wachten. en nog eens wachten. En zomaar ineens, bleven de vleugels achter mijn oren hangen! YES!

haargroei na chemo
De “vleugels”

Zoals jullie zien. De krullen hebben mij nog niet verlaten. En ik moet eerlijk zeggen, als ze dat op een bepaald punt wel zouden doen dan zou ik dat echt heel jammer vinden! Het was echt wel even wennen. Want hoe verzorg je die krengen zodat ze niet pluizen, wel krullen, maar ook niet vettig worden.

Ik werd getipt over de Curly Girl method en ben me daar eens in gaan verdiepen. Dacht zo klaar te zijn met verdiepen, maar nee. Het blijkt een heuse thuisstudie te zijn waar een diploma niet voor zou misstaan. En als je niet uitkijkt ga je er ook nog hartstikke failliet op. Want het is dus geen verhaal zoals ik het graag hoor. Duidelijk. Koop dit en het werkt. Nee, nee. Je moet eerst al je haareigenschappen bepalen en aan de hand van de eigenschappen in combinatie met je krultype zijn er slechts 500 producten die je zou kunnen kopen. En die hebben allemaal een ander effect en in combinatie met elkaar krijg je ook weer ander effect. Ga zo maar door! Ik heb dus maar gewoon spul gekocht dat niet te duur is. Voorlopig ben ik tevreden. Als het op is ga ik eens wat nieuws proberen met alle nieuwe inzichten die ik heb opgedaan.

Aangezien mijn haar in een jaar tijd zo’n enorme verandering heeft ondergaan, heb ik een jaaroverzicht gemaakt.

haargroei na chemo
haargroei na chemo

Ondanks dat ik regelmatig het haar uit mijn hoofd heb staan kijken, is het toch best snel gegaan nu ik dit overzicht zie. En ja, als ik het hele jaar niet naar de kapper was geweest was het nu langer geweest. Maar nu heb ik er het hele jaar netjes bijgelopen zonder oplossingen met heel veel schuifspeldjes, gel etc. etc. Iedereen moet vooral doen waar hij zich goed bij voelt, dat vooropgesteld! Maar toch ben ik blij dat ik nu terug kan kijken op een heel jaar mooi haar.

liefs, Sanne

You may also like

3 reacties

  1. Een confronterende galerij Sanne! Maar ik ben superblij dat je weer een mooie bos op het koppie hebt staan. En dat die rotziekte exit is. Blijf gezond! Dikke kus.

  2. Staat je echt prachtig zeg. Fijn dat het nu snel groeit. En dat het alweer een jaar geleden is. Super om te zien en lezen dat het goed met je gaat. Liefs Mariëlle v Herel oud klasgenootje en vriendin van je moeder xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *