Haargroei na chemo : 9 maanden verder

Tijd gaat snel, dus inmiddels is het alweer 9 maanden geleden dat ik de laatste chemo heb gehad. Tijd voor een nieuwe update dus!

haargroei na chemo

Tadaa! nieuw kleurtje. Alhoewel, zo nieuw is het al niet meer voor mij. Maar voor jullie misschien wel! Een paar weken geleden was ik het echt beu. Ik miste mijn lange haar enorm. Overal waar ik keek waren alleen maar vrouwen met prachtige lange lokken. DIE.WIL.IK.OOK.NU!!!!!!! Ik werd er nukkig van en baalde enorm. Ik was al bijna zo ver dat ik ging zoeken naar extensions en hoelang je haar daar voor moest zijn. Gelukkig kwam het zo ver niet, want we weten allemaal dat dat dus echt geen gezicht is.

Gelukkig was daar de redding in de vorm van een potje kleurspoeling die ik nog had staan van mijn experiment Feit of fabel: voller haar door een donkere kleurspoeling. Kinderen zaten in bad en ik was de kast even aan het opruimen. En ja, daar was het potje met kleurspoeling. Niet meer nadenken. Smeren maar. Note to myself: volgende keer eerst even de kinderen op bed leggen voor het verven. Met een verfhoofd de kinderen wassen, afdrogen, aankleden en op bed leggen zonder te knoeien blijkt dus best een prestatie te zijn.

Verf uitgespoeld en toen was ik alweer een stuk vrolijker. Nu voelde het weer even nieuw en anders. Nieuw genoeg om weer geduldig te wachten.

Ik ga nog altijd iedere 5 weken naar de kapper om mijn oren vrij te maken en de achterkant netjes te houden. De bovenkant gaat niets vanaf. Bij hoge uitzondering wat uitdunnen om de Johnny Bravo krul te temmen, maar meer niet.

haargroei na chemo
haargroei na chemo

Het is echt al een hele bos zoals je ziet. De ene dag meer krul dan de andere. Variërend van wild alle kanten op, naar nette pijpenkrullen en van geen land mee te bezeilen naar niks meer aan doen. Het krult in ieder geval veel meer dan het ooit heeft gedaan. Ik heb het jaren geleden ook al eens kort gehad (vrijwillig he, moet je nagaan). Dus ik heb het vergelijkingsmateriaal even opgezocht. Het was februari 2013, in mijn dagelijkse kloffie inclusief pleeborstel.

haargroei na chemo

Natuurlijk was het hier carnaval. Maar hier zie je het. Plat als een duppie, geen krul te bekennen. Dus ik denk dat we mogen stellen dat de chemo toch wel wat heeft gedaan met mijn haarstructuur. En met mijn gezicht. Onee, dat is gewoon wat de tijd met je doet haha.

Het lijkt op deze foto, doordat het stijl is, ook veel langer. Terwijl de lengte redelijk vergelijkbaar is met wanneer ik uit de douche kom en het plat kam.

haargroei na chemo

Kijk maar, het is dus echt al wel lang aan het worden. We wachten weer rustig verder!

Liefs, Sanne

You may also like

3 reacties

 1. Hoi Sanne, je haar groeit prachtig. Heel mooi dat kleurtje. En je tekent of kleurt gelijk je wenkbrauwen mee.
  Zijn je kinderen qua haarkleur nu ook een stuk donkerder omdat het nogal een dingetje was dat je het verfde terwijl je de kinderen afdroogde en naar bed deed. Die wilde natuurlijk wel even in je haar woelen. hahahaha. Nou ja Joris heeft bijna geen haar dus die heeft nu gewoon een bruin bolletje. Ik zie het helemaal voor me.

 2. Hoi Sanne,

  Wat fijn dat je een blog hebt gemaakt over haargroei na chemo. Ik ben ook kaal na chemo, en mijn haar begint nu net weer een beetje te groeien. Ik ben benieuwd hoe het bij mij zal terugkomen en hoe snel het zal gaan.
  Ik vind je kapsel trouwens erg leuk! Ik ga er foto’s van meenemen als ik voor het eerst weer naar de kapper kan!
  Mag ik vragen wanneer je je haar aan de zijkant niet meer bij gaat laten knippen zodat dat ook lang wordt? Adviseert je kapper daarin? Ga je naar een kapper die gespecialiseerd is in haargroei/kapsel na kaalheid agv chemo?
  Veel vragen, hopelijk krijg ik antwoord!
  Succes met alles!

  Veel groeten Marie-Louise Wiersema

  1. Hoi Marie-Louise,
   Ik hoop voor je dat je haar ook lekker snel gaat groeien. Zo fijn om weer haar te hebben! En bovenal fijn dat je klaar bent met de chemo!

   Toevallig heb ik vandaag aan de kapper gevraagd om de afspraak met 2 weken te verzetten om de zijkanten bij te gaan laten groeien.
   Over 2 weken is het toch weer wat langer en kan ze beter kijken wat het plan de campagne wordt. Ik ga naar een “gewone” kapper. Wel een goede salon waar ze alle tijd voor je nemen en je pas weer uit de stoel komt als het helemaal perfect is. Mocht je in de buurt wonen kan ik je Kamer88 in Zwijndrecht dus van harte aanbevelen! Ik heb aan het begin aangegeven dat ik het graag weer terug lang wil hebben, maar er niet onverzorgd bij wil lopen. Ze kijkt iedere afspraak opnieuw wat nodig is om het netjes te houden zonder teveel lengte te knippen.

   Zoek een fijne kapper waar jij je vertrouwd bij voelt zou ik zeggen.
   Je weet als geen ander wat je kapsel met je gevoel en zelfvertrouwen doet.
   Dus zorg dat je je er goed bij voelt en neem geen genoegen met minder.

   Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *