Haargroei na chemo: 3 maanden later

Time flies! Aangezien het inmiddels alweer 3 maanden geleden is dat ik de laatste chemo heb gehad, is het wel weer tijd voor een haarupdate.

Mijn haar groeit nu echt goed door en ik heb inmiddels al een heus vachtje gekweekt waar je met geen mogelijkheid meer doorheen kijkt. Ik was altijd heel erg blij met mijn volle bos haar en ben dan ook echt heel blij dat het weer net zo vol terug komt als dat het was. Het is wel een stuk donkerder dan dat het was. De spoeling die ik had gebruikt is er inmiddels wel uitgewassen en ik zie bij mijn aanzet dat het voor mijn doen behoorlijk donker is. Ik gok dat mijn natuurlijk donkerblonde dagen voorbij zijn.

Naast dat het donkerder terugkomt, zie ik steeds meer slag in mijn haar komen. Op de foto’s heb ik namelijk niets met mijn haar gedaan. Ik maak het ’s morgens even nat om alle slaapfluis plat te walsen en vervolgens droogt het zo op. Wat dat betreft is kort haar wel heel erg praktisch en tijdbesparend. Ik ga denk ik toch maar overstag om het lekker pittig kort te houden.

Grapje hoor wat betreft het kort houden. Ik los bad hairdays liever op met een elastiekje in plaats van er een plens water overheen te gooien en daarna te accepteren dat het hem gewoon niet gaat worden die dag.

De vorige keer schreef ik dat ik een bezoekje aan de kapper overwoog. Inmiddels heeft dat bezoek plaatsgevonden en heb ik er zeker een half uur gezeten. Viel mee dus. Mijn nek is netjes gemaakt en de oren weer vrij geknipt. Daarnaast is alles nagelopen op rare uitstekende haren. Die waren er nogal veel namelijk. De kapster kon wel beamen dat het een kleine chaos was op mijn hoofd met zoveel verschillende lengtes. Maar zoals jullie wel begrijpen mocht er aan die lengte niets gebeuren. Mijn zuur gespaarde centimeter moest wel blijven natuurlijk. Om het netjes te maken zijn wel overal de puntjes geknipt. En in dit geval waren de puntjes ook echt puntjes van millimeters. Niet de gebruikelijke 5 cm.

Bij mijn volgende bezoek mag er wel wat aan de lengte gedaan worden denk ik zo. Nu zit er wel heel veel lengteverschil tussen de voorkant en mijn kruin.

Weet je wat, ik laat het lekker aan de kapper over! Zolang ik maar netjes en verzorgd over straat kan vind ik het al snel goed. Het ziet er nu tenminste uit alsof het mijn keuze was om kort haar te hebben.

Tot de volgende update!

Liefs, Sanne

You may also like

2 reacties

  1. Hoi Sanne, ik heb hier al vaker een reactie achter proberen te laten, maar deze bleef steeds niet “plakken”. Wellicht lukt het met deze wel….. De afgelopen maanden ben je heel vaak in mijn gedachten geweest. Onze behandelingen van kanker liepen zo’n beetje gelijk op. Na mijn laatste bestraling werd ik echter schoon verklaard (zonder scan-“bewijs” overigens), terwijl jij veroordeeld werd tot een periode van tussen hoop en vrees. Ik kan alleen maar hopen dat je in de voorbije drie maanden de draad van het “gewone” leven weer op hebt kunnen pakken. Morgen weet je dan meer. Morgen is de “grote dag”. Ik hoop zo ontzettend dat het zal leiden tot vlaggen, ballonnen, taart en champagne. Hoe dan ook wens ik je heel veel sterkte en moed toe om ook deze hobbel weer te nemen. Hartelijke groet, CorineV uit N.

  2. Hoi Sanne, ik heb hier al vaker een reactie achter proberen te laten, maar deze bleef steeds niet “plakken”. Wellicht lukt het met deze wel….. De afgelopen maanden ben je heel vaak in mijn gedachten geweest. Onze behandelingen van kanker liepen zo’n beetje gelijk op. Na mijn laatste bestraling werd ik echter schoon verklaard (zonder scan-“bewijs” overigens), terwijl jij veroordeeld werd tot een periode van tussen hoop en vrees. Ik kan alleen maar hopen dat je in de voorbije drie maanden de draad van het “gewone” leven weer op hebt kunnen pakken. Morgen weet je dan meer. Morgen is de “grote dag”. Ik hoop zo ontzettend dat het zal leiden tot vlaggen, ballonnen, taart en champagne. Hoe dan ook wens ik je heel veel sterkte en moed toe om ook deze hobbel weer te nemen. Hartelijke groet, CorineV uit N.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *