Haargroei na chemo: 4 weken later

Inmiddels is de laatste chemo alweer 4 weken geleden. De tijd gaat snel! Ik ben zo ontzettend blij dat het nu klaar is met de chemo’s. De eerste 2 weken voelt nog niet echt bijzonder. Totdat het chemo dag is en je niet hoeft. Dan begint de vrijheid pas. Wij zaten toevallig in centerparcs en ik heb regelmatig gedacht hoe fijn het was dat we lekker plezier met elkaar konden maken, in plaats van rondlopen met een steen in je maag. Nu sta ik er niet meer zo bij stil. Die fase is afgerond. Nu focussen we ons op bestralen en het zo snel mogelijk laten groeien van mijn haar zodat ik weer “normaal” naar buiten kan.

Jammer genoeg bestaat er niet zoiets als pokon voor je haar. Al denken diverse shampoo- en vitaminepillen-producenten hier anders over. Geduld…. Geduld is een schone zaak heb ik altijd geleerd. Helaas behoort geduld niet tot mijn kwaliteiten en ik betwijfel ook of ik hier ooit wel goed in zal worden. Zelfs niet na dit hele circus waarin mijn geduld zeer regelmatig op de proef wordt gesteld.

Ondanks mijn gebrek aan geduld, gaat het de goede kant op met mijn pluisjes. Het begint namelijk wat voller te worden!

Het is nog niet helemaal naar mijn zin, want in fel licht kijk je er zo doorheen. Maar lieve mensen, het begint toch ergens op lijken al zeg ik zelf. De stoppels van 2 weken terug lijken lang genoeg te zijn om het iets voller te laten lijken. Ik hoop dat het over 2 weken vol genoeg is om de bever weer terug in zijn hol te stoppen, samen met alle hoofddoeken. Dit is ook wel nodig want check die bruin/witte scheiding op mijn voorhoofd even. Een hoofddoek is niet goed voor de tan lines. Vorig jaar waren bikini’s met allerlei gekke touwtjes helemaal in, dus ik pleit dit jaar voor de hoofddoek tan lines als nieuw fashion statement. Weet ik ook eens hoe het is om trendsetter te zijn.

Ik zal ook even gaan werken aan mijn kwaliteiten als fotograaf en model. Volgende keer foto’s zonder gekke handjes en keukenachtergrond. Oh, en mocht je toch iets van pokon voor je haar kennen wat wel echt serieus werkt? Ik hou me aanbevolen!

Liefs, Sanne

You may also like

6 reacties

 1. Je bent beeldschoon Sanne! Met zo’n lange bos haar krijg je een 10+ van me en met een kort koppie krijg je een 10. Je hebt gewoon een mooi gezichtje en volgens mij kun je alles hebben!
  Liefs,
  Hanny

 2. Hoi Sanne,
  Wat zie je er prachtig uit. Ik ben gelukkig ook aan het aftellen, nog 3 te gaan.
  Een vriendin van mij ging voor een hoofdmassage naar een kapper die gespecialiseerd was in oncologie, dit stimuleert de haargroei. Misschien kan je dit navragen. Heel veel succes!

  1. Dankjewel Cynthia! Voor jou gaat het aftellen nu ook snel gelukkig. Nog even maar! Heel veel succes met de laatste chemo’s (en natuurlijk ook bij alles wat nog komen gaat).

 3. Wat leuk dat je mijn blogs graag leest. Dat vind ik echt super leuk om te horen!!
  Maar ik zal eens gaan googlen naar de haargroei zalf. Als het helpt voor een kale plek, helpt het ook vast op je hele hoofd haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *