De bestraling

I feel good! Inmiddels heb ik alweer 7 bestralingen gehad. Volgens de oorspronkelijke planning hadden dat er eigenlijk 8 moeten zijn, maar de eerste week was het bestralingstoestel een dag in onderhoud. Ze hadden me al voorbereid dat dit ongeveer eens per maand zou zijn. Die hebben we maar weer gehad. Dus als het meezit kunnen we nu door zonder oponthoud.

De bestralingen vallen tot nu toe erg mee. Ik was vooraf wel een beetje nerveus hoe het zou zijn om zo lang met dat masker op vastgeklikt te liggen. Ik heb gevraagd of ze de ogen uit het masker konden knippen zodat ik ook nog iets kon zien. Het is namelijk een van mijn vaker voorkomende nachtmerries dat ik mijn ogen open doe en toch niets kan zien. Dit was geen enkel probleem en is nog geregeld voor de bestralingen begonnen.

Ik heb gemerkt dat gewoon ontspannen het beste werkt. Dan zit het masker niet te strak en kan ik gewoon slikken. Ik zie het maar als een dagelijks ontspan momentje onder bijzonder oncomfortabele omstandigheden. De tafel is hard, de neksteun is vervelend en mijn hoofd ligt vastgeklikt aan een tafel.

Van de bestraling zelf merk ik niets. Ik voel er niets van en zie ook nog geen veranderingen aan mijn huid. Ze hebben wel aangegeven dat het na ca. 7 bestralingen wel gebruikelijk is om wat keelpijn te krijgen. Voorlopig nog geen last, dus we zien het volgende week wel weer.

Een foto van het hele tafereel houden jullie tegoed. Ik heb het vandaag nagevraagd en ik mag mijn masker meenemen als de bestralingen erop zitten. Ik denk dat ik maar een kanker altaar maak met mijn masker en pruik zodat ik daar iedere dag mijn middelvinger naar op kan steken.

Verder voel ik me super goed. De chemo is nu als het goed is helemaal uit mijn lijf. Ik heb energie voor 10 en sta iedere ochtend hoopvol de haren uit mijn hoofd te kijken (groeit niet hard genoeg natuurlijk). Ik weet dat ik nog steeds niet vol gas kan, maar doe dit soms wel. Eigenlijk wel vaker dan soms. Ik heb tenslotte alleen mezelf ermee. Daarbij zijn de dingen die ik vol gas doe, wel de dingen waar ik ontzettend blij van word. Niets om spijt van te hebben!

Het aftellen gaat nu erg snel. Nog maar 11 te gaan. Al bijna op de helft! Dat gaat lekkerrrrr!

liefs, Sanne

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *