De rust is wedergekeerd

Na de uitslag van afgelopen dinsdag was ik op zijn zachtst gezegd teleurgesteld. Daarnaast waren er voornamelijk vragen. Want wat betekende deze uitslag nu eigenlijk?

Gelukkig kon ik een telefonische afspraak maken voor donderdagmiddag. Alle vragen verzamelt en opgeschreven zodat ik niets zou vergeten. 

Het blijkt dat het regelmatig voorkomt dat er nog activiteit te zien is op de scan na de chemo’s. 

ik ben dus geen uitzondering, maar hoor bij de 40% waarbij dit voorkomt. De bestraling zit namelijk niet voor niets in het pakket. Die is er dus om deze restjes weg te werken. In de meeste gevallen is na de bestraling de activiteit helemaal weg. Hij twijfelt daarbij ook of het wel kankercellen zijn aangezien de score aan het begin van het traject 27 was en nu 3,2. Dat is zo’n afname dat het waarschijnlijker is dat het een soort ontstekingsreactie is van gezonde cellen. Dit wordt namelijk ook als activiteit gemeten op een PET scan. Het is alleen niet uit te sluiten waardoor er het zekere voor het onzekere wordt genomen met extra bestraling. 

Het doet ook niets met de kans op genezing. Die ligt nog altijd ruim over de 90%. Zelfs al zou straks blijken dat het nog hodgkin is, blijft de behandeling nog altijd gericht op genezing. Ik hoop natuurlijk dat dit mij bespaard blijft, maar ik sluit niets meer uit. Het blijkt een hardnekkige gedachte te zijn dat iets jouw huisje wel voorbij gaat. Want ook met deze uitslag wist ik in mijn achterhoofd dat de uitslag anders kon zijn, maar toch blijf je jezelf vertellen dat dit in jouw geval vast niet zo is. Ik merk dit nu ook weer. Ook al duurt het nu wat langer voor we antwoord hebben, ik ga er weer vanuit dat het straks goed is. Als ik me daar nu al druk om moet gaan maken worden het wel hele lange maanden. 

Ik ben blij dat ik een van de velen ben en dat het dus niets geks is. We gaan dus gewoon verder met het vooraf opgestelde programma + 3 extra bestralingen. 15 mei starten de bestralingen, als er geen dagen tussenuit vallen zou ik 7 juni klaar zijn. De tijd gaat zo snel dat dit ook zo voorbij is. 

Gelukkig was de uitslag zo slecht nog niet en heb ik me gelukkig iets te druk gemaakt. Het zorgen maken laat ik voorlopig maar weer achterwege tot het tegendeel bewezen wordt!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *